Tags: consuminderen, duurzaam, horeca, sociaal, vegetarisch eten
Je kunt het op zijn minst ongelukkig noemen. Na de doorgaans copieuze
decembermaand en de doorweekte Occupiers, lijkt het me aardig aandacht
aan 'consuminderen' te besteden. Onze footprint overtreft inmiddels vele
malen de aarde en een Nederlands gezin heeft gemiddeld 3,4 televisies in huis.

Het consuminderen, een flauwe woordspeling van Seth Gaaikema-achtige
allure, is niet van de laatste tijd. Reeds in de jaren 90 van de vorige eeuw
riepen milieuactivisten op tot herbezinning van ons consumptiepatroon.
In Nederland startte het echtpaar Rob van Eeden en Hanneke van Veen de
stichting Zuinigheid met Stijl. Hun ‘non glossy’ lifstyle magazine ‘Genoeg’
bestaat nog steeds. In 1992 werd in Canada de eerste Buy Nothing Day
georganiseerd.

Een vriendin plaatste een foto van een enorm boeket rozen op haar Facebook-
pagina. “Hier kan ik zo blij van worden, voor maar zes! euro bij de C1000.”
Bijval en heel veel ‘likes’ waren haar deel. Ik kon het niet laten te reageren: ”Of
die Afrikanen die werken bij deze zeer waarschijnlijk Europese rozenkweker
ook zo blij zijn, valt nog te bezien. Of ben ik nu wat zuur?”

Ik geloof dat onze wereld een groot communicerend vat is. Alles is op een
wonderbaarlijke manier aan elkaar verbonden. Waarvan je in het rijke westen
te veel gebruikt, gaat ten koste van mens en dier aan de andere kant van de
aarde. En met die gedachte wacht ik tegelijkertijd met spanning op de iPhone 5
en schrijf ik dit stuk op mijn glimmende Mac.

Ik wens je alle goeds in 2012. En als je je ergert aan te grote porties in ons
restaurant, laat het ons weten. Want dan geldt
nog steeds: minder is uiteindelijk meestal meer.

Sarriel Taus is eigenaar en oprichter van drie restaurants, waaronder het bekende Restaurant Fifteen Amsterdam en restaurant Bagna Cauda aan de Amsterdamse Zuidas. Hij heeft een eigen magazine: Lekker Sociaal Duurzaam en is mede-initiatiefnemer van de ZuiderMRKT. Sarriel is realistisch idealist, fervent voorstander van meer groente op de kaart en altijd daar waar het gebeurt.
Sarriel Taus op woensdag 25 januari 2012 om 16:55




1 reactie

Hee leuk dat je dit hebt geschreven maar was er niet nog iets zaigls te drinken wat iedereen heerlijk vond en iedereen bij mij bestelde? Jaa mijn smoothies die ik gemaakt heb na de hoofdmaaltijd, wie dit recept wilt weten moet zeker doorlezenIngrediebnten voor 5 personen!2 bananen7 aarbeien of 4 bramenEen scheutje melk2 zoete appelseen beetje sinasappelaardbeiensap (lang woord zeg)En dan in de foodmixer gooien, en 1,2,3 viollaWil jij meer weten over lekker smoothies, misschien gaat delicious er wel wat over schrijven!Ik vraag het alvast aan makkieGroetjes Diederick 10 jarig smoothiegenie!!!
Pintu op 25 juli 2012 om 14:26

Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 

Inloggen

Registreer je Nu. Het is gratis -en dat blijft het!

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten?

Uitschrijven voor de nieuwsbrief

BESTEL NU!

Nieuw! De Snelle Vegetariër


 

Slank, Slim, Gezond!
 

Puur Plantaardig De Dunne Vegetariër
Snel, gezond, allergie-vrij
 
Spitsuurkoken
 
De Dikke Vegetariër De Kleine Vegetariër
Meer dan 2000 recepten Koken voor 0-15 jaar

 

De Dikke en Dunne Vegetarier

De dikke vegetarier en de dunne vegetarier samen verkrijgbaar in de webshop

De dikke vegetariër en De dunne vegetariër.
Klik hier om naar de webshop te gaan.
 

Ook nog beschikbaar

Vegeterranean

Vegeterranean € 34,95.
Krijg nu via de Agis Vegapolis het aankoopbedrag terug.
Klik hier om naar de webshop te gaan.
 

©2013 deVegetariër.nl - Disclaimer - Uitschrijven nieuwsbrief ontwikkeld door Dream IT