Tags: boodschappen, eten, gezond, uitverkoop, voedselverspilling
Ik schaamde me er altijd een beetje voor. Ik ben namelijk zo iemand die altijd zijn
kleren in de uitverkoop koopt. Als ik de borden met 'sale' in de winkelstraten zie
verschijnen, wacht ik meestal nog een week of twee. Dan sla ik mijn slag.


Je kunt me niet blijer maken dan met een shirt voor de helft van de helft of een broek met
vijftig procent korting. Dat het de mode van het seizoen daarvoor is, boeit me niet
zo erg.
Ook als ik mijn boodschappen doe, wacht ik altijd stiekem tot de vakkenvuller
langs de schappen loopt met de afprijstang of blauw-rode kortingstickers. De
afgeprijsde groente is immers nog een dag of wat prima houdbaar. Op de
markt sjacher ik zo de laatste Elstars bij elkaar of die paprika waar net een plekje
op zit. Altijd keek ik of ik niet door een bekende betrapt zou worden. In mijn hoofd
hoorde ik de roddels al. "Moet je nu eens horen: gaat het wel goed met die Taus?
Ik zag hem in de supermarkt met alleen maar afgeprijsde spullen in zijn kar." Thuis
gaan de pakken melk na de houdbaarheidsdatum niet de gootsteen in, ze blijken
vaak nog goed te drinken.

Niet langer hoef ik dit alles te verbergen want tot mijn grote vreugde heb
ik medestanders. Een tijdje werd het wereldnieuws verdrongen door de
berichten over de Over Datum Eetclub. Een tijdelijk restaurant waar je alleen kan
aanschuiven als je iets te eten meeneemt dat de uiterste consumptiedatum al
heeft overschreden. Hiermee willen de initiatiefnemers duidelijk maken dat we te
veel weggooien wat niet weggegooid had hoeven worden. De journalisten vielen
over elkaar heen om er een artikel over te schrijven. Over-de-datum is salonfähig
geworden. Neem van me aan, binnenkort kun je bij de Gall & Gall terecht voor
oude wijn in nieuwe zakken.

Op deVegetariër (nog lang niet over de datum) lees ik gelukkig regelmatig over (on)houdbaarheid. En nu niet
meer zonder meer dat etiket geloven en uw spullen in de prullenbak kieperen.
Ik hoop dat ik u binnenkort ook een keer bij de kassa tegenkom met een kar vol
prima eetbaar voedsel met korting.


Sarriel Taus is eigenaar en oprichter van drie restaurants, waaronder het bekende Restaurant Fifteen Amsterdam en restaurant Bagna Cauda aan de Amsterdamse Zuidas. Hij heeft een eigen magazine: Lekker Sociaal Duurzaam en is mede-initiatiefnemer van de ZuiderMRKT. Sarriel is realistisch idealist, fervent voorstander van meer groente op de kaart en altijd daar waar het gebeurt.
Sarriel Taus op donderdag 8 maart 2012 om 12:07




Geen reacties

Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 

Inloggen

Registreer je Nu. Het is gratis -en dat blijft het!

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten?

Uitschrijven voor de nieuwsbrief

BESTEL NU!

Nieuw! De Snelle Vegetariër


 

Slank, Slim, Gezond!
 

Puur Plantaardig De Dunne Vegetariër
Snel, gezond, allergie-vrij
 
Spitsuurkoken
 
De Dikke Vegetariër De Kleine Vegetariër
Meer dan 2000 recepten Koken voor 0-15 jaar

 

De Dikke en Dunne Vegetarier

De dikke vegetarier en de dunne vegetarier samen verkrijgbaar in de webshop

De dikke vegetariër en De dunne vegetariër.
Klik hier om naar de webshop te gaan.
 

Ook nog beschikbaar

Vegeterranean

Vegeterranean € 34,95.
Krijg nu via de Agis Vegapolis het aankoopbedrag terug.
Klik hier om naar de webshop te gaan.
 

©2013 deVegetariër.nl - Disclaimer - Uitschrijven nieuwsbrief ontwikkeld door Dream IT