de dunne vegetariër - Aan Tafel!

Snelle spinazieomelet

Ingredienten:
500 gram verse spinazie
5 eieren
1 dl (soja)melk
50 gram maïs uit blik
2 teentjes knoflook
1 rode chilipeper, of een beetje chilipoeder
stengel bleekselderij
2 tomaten
2 eetlepels geraspte oude (geiten)kaas
50 gram zachte geitenkaas in blokjes
25 gram pecannoten (mogen ook walnoten zijn)
olijfolie
zout en peper

Tip van deVegetariër-redactie: deze omelet is heel veelzijdig. Voedzaam, zoals in het recept met maïs, bleekselderij, geitenkaas en pecannoten. Of wat lichter, met alleen de spinazie en de kazen. Ook andere groentecombinaties zijn mogelijk. Bijvoorbeeld blokjes gele en groene paprika en champignons (zie onderste foto).

Een heerlijke omelet met veel vitamines. Is zowel met rijst, aardappelen, als gebakken aardappeltjes te combineren. Lekker met een salade erbij.

Was de spinazie grondig en wok 4-5 minuten met wat zout in hete olijfolie. Laat even uitlekken.

Klop de eieren los in een kom met wat zout en peper en schep de spinazie, de melk, de maïs, de uitgeperste knoflook, de fijngehakte chilipeper en de in stukjes gesneden selderij en tomaten toe. Verhit boter in een grote koekenpan en schep het eimengsel in de pan. Strooi de geraspte kaas, de blokjes geitenkaas en de pecannoten erover, en bak 5-7 minuten tot de onderkant bruin is.

Draai de omelet om (handigst gaat dit door de omelet op een deksel te laten glijden, en dan weer omgekeerd in de pan doen) en bak de andere kant 2-3 minuten.

Tip: vervang de spinazie ook eens door peultjes.

Bereidingstijd: 15 minuten
4-5 personen
Dit recept is terug te vinden in de Dunne Vegetariër op blz. 50.




8 reacties

 sophie op 18 juli 2009 om 14:37
het blijft lastig zo`n gevulde omelet omdraaien.. De noten vond ik wel erg wennen, hoefden er van mij niet bij.

 ahardus op 29 oktober 2009 om 12:12
Dat vind ik ook. Teenwoordig leg ik een deksel op de koekenpan als de onderkant bijna goed is. De bovenkant wordt dan mooi droog en gaar.

 Thomas de Vries op 1 november 2009 om 16:00
Als je de omelet eerst bakt en daarna de geblancheerde spinazie er in rolt, krijg je een mooi effect. Had geen geitenkaas in huis, maar met gorgonzola of een andere zachte blauwe kaas is het ook erg lekker


 meijra op 4 november 2009 om 16:40
Als je eraan kunt komen bij de kaasman: ook heel lekker met gerookte mozzarella en paprika op een broodje. Echte culi's roken hun mozzarella natuurlijk zelf in de rookoven. Ik heb zo'n oventje laatst aan mijn vader gegeven voor z'n verjaardag. Het is echt niet moeilijk en superlekker. Goede kookwinkels verkopen die oventjes.


 Floris Heukels op 8 november 2009 om 10:53
Ik maakte hem op z'n Spaans als een tortilla: Fruit 1 gehakte ui in een ferme scheut olijfolie zeker vijf minuten. Voeg dan kleine blokjes of plakken overgebleven gekookte aardappel (geen kruimige) toe en volg verder het recept.


 Julius Huitema op 16 mei 2010 om 12:04
Je kunt de omelet ook apart bakken en vullen met even in olijfolie en knoflook gefruite paddenstoelen (zoals portobello of shiitake) en daarna de spinazie erin geblancheerd. Lepeltje ricotta of roomkaas erbij en eventueel een paar sprietjes verse dille en meteen opeten.


 Jacinta op 12 juli 2012 om 17:02
@Tuinvrouwtje twitterde ons een foto van de smakelijke Happy Haantjes Omelet; m'n scrambled tofoe ontbijt/lunch-recept uit kookboek Puur Plantaardig.
Maak ook een foto met je mobiel, twitter of facebook 'm en we plaatsen jóuw vegetarische of puur plantaardige recept hier.


 Gijs de Groot op 6 maart 2013 om 00:00
happy haantjes omelet uit kookboek Puur plantaardig :-)


Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of hier om u in te schrijven


Inloggen

Registreer je Nu. Het is gratis -en dat blijft het!

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten?

Uitschrijven voor de nieuwsbrief

BESTEL NU!

Nieuw! De Snelle Vegetariër


 

Slank, Slim, Gezond!
 

Puur Plantaardig De Dunne Vegetariër
Snel, gezond, allergie-vrij
 
Spitsuurkoken
 
De Dikke Vegetariër De Kleine Vegetariër
Meer dan 2000 recepten Koken voor 0-15 jaar

Laatste reacties van leden

Stroganoff van paddenstoelen a la montali
Daan73 op 9 september 2014 om 12:53
Deze variatie zag ik op karenluvslife.blogspot.nl, met zwarte olijven en venkel. Yum!
lees meer  
De snelle vegetarier: BBQ en buiten eten
Gijs de Groot op 9 september 2014 om 12:40
Wat dacht je van een watermeloensalade met verkruimelde feta, verse basilicum en szechuan peper: foto is terug te vinden op Instagram @JacintaBokma....
lees meer  
Stroganoff van paddenstoelen a la montali
Martje op 30 juni 2014 om 23:46
Heel makkelijk plantaardig te maken, dit recept: sojaroom is echt een prima vervanger voor dierlijke room. Gezonder en je blijft er ook nog slank bij...
lees meer  
easy peasy IJs maken special
Steffie Bol op 27 juni 2014 om 17:16
Deze Intense Muntthee IJsjes zijn m'n favoriet! Supersnel gemaakt, helemaal plantaardig en ook suikervrij te maken: uit kookboek De Snelle...
lees meer  
Halve avocado met mikado van zeekraal uit de snelle vegetariër
Sanne Jansen op 25 juni 2014 om 23:32
Ik maak dit voorgerechtje heel vaak in allerlei variaties. Heerlijk!
lees meer  

de dikke vegetariër


de dunne vegetariër

Soep!
6 recepten
Aan Tafel!
26 recepten
Sla!
8 recepten
Erbij
11 recepten
Wie zoet is ...
6 recepten

de snelle vegetariër


De Vegetarier.nl


©2013 deVegetariër.nl - Disclaimer - Uitschrijven nieuwsbrief ontwikkeld door Dream IT