de dikke vegetariër - Eieren, melkproducten en kaas

Basisfrittata

Ingredienten:
zout
4 el boter of extra vergine olijfolie
6 eieren
versgemalen zwarte peper
120 g geraspte parmezaan
15 g verse bladpeterselie of vers basilicum, gehakt (naar wens)

Tip van deVegetarier-redactie: Voeg er verse, even gestoomde of gegrilde groente bij en je hebt een prima eenpansmaaltijd. Onze favorieten: groene asperges, courgette, spinazie of plakken (in olijfolie geroosterde) venkel.

1.                       Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de rest van de boter of olie in een grote ovenvaste koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur.

2.                       Klop de eieren met wat zout en peper in een grote kom, samen met de kaas en naar wens de kruiden erdoor. Schenk het eimengsel in de pan en zet het vuur meteen matig tot laag. Strijk de bovenkant zo nodig met een lepel glad. Bak zonder roeren tot de bodem stevig is (10 tot 15 minuten) en zet in de oven. Bak in circa 10 minuten de bovenkant gaar. Haal uit de oven en serveer heet of op kamertemperatuur.

Dit recept is terug te vinden in De dikke vegetariër op bladzijde 184 in het hoofdstuk 'Eieren, melkproducten en kaas'.

VOOR: 4 personen     TIJD: 40 minuten, inclusief het koken van de pasta



Dit recept is terug te vinden in De dikke vegetariër op bladzijde 184 in het hoofdstuk 'Eieren, melkproducten en kaas'.




15 reacties

 Emma Nissen op 5 mei 2010 om 10:59
Lekker! Met spinazie en zongedroogde tomaatjes.


 Daphne de Wit op 6 november 2010 om 19:42
Als je gelukt hebt, zijn ze soms gewoon op de markt verkrijgbaar, maar je kunt ze ook bestellen bij je groenteman: paarse bloemkool. Je kunt 'm prima verwerken in deze frittata, alleen gebruik ik 4 of 5 eieren en voeg er een paar eetlepels creme fraiche bij. Lekker wat vers selderijblad erbij (en een paar blaadjes munt voor de iiefhebber; maakt 'm nog beter.

Als je de eivulling heb gemaakt, doe er dan gekookte sperziebonen bij en de roosjes paarse bloemkool. Die bloemkool moet je apart stomen (10 minuten) boven water met een scheutje azijn erdoor, dan behoudt 'ie beter z'n kleur.


 Robert-Jan op 20 juni 2011 om 23:59
Je kunt 'm ook helemaal plantaardig maken met een bechamelaus (melk is rijstemelk) en gegrilde groenten, zoals groene asperges en kerstomaatjes er op.


 Nathalie Riemersma op 13 oktober 2011 om 17:44
Heerlijk makkelijk en een prima manier om restjes te verwerken. M'n nieuwste aanwinst: de frittata uit jullie geweldige boek Puur Plantaardig. Was ik zelf nou echt niet opgekomen om tofoe te gebruiken. Eigenlijk vind ik tofoe behoorlijk smakeloos, maar zó is 'ie heerlijk! Zeker met die courgettepappardelle, ook zo origineel en snel klaar. Ik heb het boek via bol gekocht met 5 euro korting. Zal hem zeker aanraden aan m'n vrienden.


 Marije W op 22 oktober 2011 om 21:09
Ik heb een frittata gemaakt met aardappels en basilicum. Lekker met bijvoorbeeld broccoli.


 Gijs de Groot op 21 februari 2012 om 16:46
Hier met extra spinazie en ricottakaas. Vind de frittata uit jullie boek Puur Plantaardig ook een topper trouwens! Best knap, want ik mis de kaas en de eieren helemaal niet in jullie boek!



 Sanne Jansen op 28 maart 2012 om 17:46
Met een bekertje creme fraiche erdoor, 1 minuutje gekookte groene asperges, romige geitenkaas en veel verse dille...yummmmmmm


 Mascha Smeets op 30 mei 2012 om 11:52
Altijd heerlijk en simpel! Ik meng door het beslag wat ik in de groentenla heb: hier met groene asperges, dop- of tuinerwten en repen rode paprika er op.


 Thomas de Vries op 18 juni 2012 om 23:51
Heb die uit kookboek Puur Plantaardig gemaakt: met tofoe, kikkererwtenmeel, verse koriander, komijn en nepworst van de Vegetarische Slager. Voltreffer, ga ik zeker vaker maken. Foto = van http://vegancrunk.blogspot.nl (ook inspirerend!)


 Daan73 op 5 september 2012 om 23:49
Jomjom, met veel verse, gehakte dille, ricottakaas en geroosterde paprika (liefst niet uit een pot maar zelf in de oven grillen).


 Florian Visser op 17 september 2012 om 21:08
Leuk jullie berichtje op Facebook! Dit is een verrassende variant met shiitakes en verse dille.


 VanO op 16 april 2013 om 19:17
Ik heb de frittata gemaakt met bietjes, aardappel, wortel, ui en knoflook. Eerst 40 min. in de oven en daarna ei met veel verse kruiden, peper, zout, en een mengsel van parmezaan en geitenkaas er door. (Naar het recept van kookboek Veg, van Hugh Fearnley). Heerlijk!!


 VanO op 16 april 2013 om 19:30
En nadat het eimengsel erbij is gedaan... weer in de oven... zo 10 tot 15 min. Ik gebruik, in verhouding, meer groenten dan ei. Vind ik lekkerder...

 Steffie Bol op 22 april 2013 om 21:42
Een kliekje pasta met witte bonen is inderdaad een prima basis voor een frittata! Dank voor de tip jacinta


 Daphne de Wit op 18 april 2014 om 18:06
Vrolijke Pasen frittata met een ei :-)


Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of hier om u in te schrijven


Inloggen

Registreer je Nu. Het is gratis -en dat blijft het!

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten?

Uitschrijven voor de nieuwsbrief

BESTEL NU!

Nieuw! De Snelle Vegetariër


 

Slank, Slim, Gezond!
 

Puur Plantaardig De Dunne Vegetariër
Snel, gezond, allergie-vrij
 
Spitsuurkoken
 
De Dikke Vegetariër De Kleine Vegetariër
Meer dan 2000 recepten Koken voor 0-15 jaar

Laatste reacties van leden

Stroganoff van paddenstoelen a la montali
Martje op 30 juni 2014 om 23:46
Heel makkelijk plantaardig te maken, dit recept: sojaroom is echt een prima vervanger voor dierlijke room. Gezonder en je blijft er ook nog slank bij...
lees meer  
easy peasy IJs maken special
Steffie Bol op 27 juni 2014 om 17:16
Deze Intense Muntthee IJsjes zijn m'n favoriet! Supersnel gemaakt, helemaal plantaardig en ook suikervrij te maken: uit kookboek De Snelle...
lees meer  
Halve avocado met mikado van zeekraal uit de snelle vegetariër
Sanne Jansen op 25 juni 2014 om 23:32
Ik maak dit voorgerechtje heel vaak in allerlei variaties. Heerlijk!
lees meer  
Pannenkoekenfeest
redactie op 24 juni 2014 om 14:34
Jacinta's vega verrukkelijke zwarte bonen Tortillataart - hier met witte bonen-. Recept staat in kookboek De Snelle Vegetariër.
lees meer  
De snelle vegetarier: BBQ en buiten eten
Nathalie Riemersma op 23 juni 2014 om 10:40
De gazpacho van watermeloen uit Puur Plantaardig maak ik vaak in de zomer. En die gegrilde watermeloensteak á la Jacinta Bokma is geniaal! M'n hele...
lees meer  

de dikke vegetariër


de dunne vegetariër

Soep!
6 recepten
Aan Tafel!
26 recepten
Sla!
8 recepten
Erbij
11 recepten
Wie zoet is ...
6 recepten

de snelle vegetariër


De Vegetarier.nl


©2013 deVegetariër.nl - Disclaimer - Uitschrijven nieuwsbrief ontwikkeld door Dream IT