de dikke vegetariër - Eieren, melkproducten en kaas

Pestoquiche

Ingredienten:
hartige pasteibodem (blz. 866) of hartige taartbodem (blz. 868), gekoeld
6 eieren, op kamertemperatuur
1/2 tl zout
1/4 tl cayennepeper
195 g Traditionele pesto

VOOR: 4 tot 8 personen TIJD: ca. 1 uur; minder met een voorgebakken bodem

Tips van deVegetariër-redactie:
- Als lekkere, voedzame variatie kun je een restje gare quinoa door het beslag roeren.
- In het boek staat dat de bereiding wel een uur duurt, maar voor doordeweekse dagen kun je ook volstaan met een kant-en-klare bodem. Dan is het slechts een kwartier werk en hoeft de taart alleen nog een half uurtje in de oven. Er zijn genoeg kant-en-klare hartige taartbodems in de koeling. Of gebruik eens croissantdeeg. Zelf maken wij net zo snel met de hand een deegje; als de boter op kamertemperatuur is echt een fluitje van een cent:
Meng 150 gram bloem (of -gezonder- gebuild tarwemeel; molenaarsbegrip voor gezeefd tarwemeel) met een snufje zout en 8 eetlepels boter (ong. 75 gram) en een eigeel. Kneed er een samenhangende bal van. Voeg om 'm smeuïger te maken een paar eetlepels melk toe.


Maak hartige pasteibodem (blz. 866) of Hartigetaartbodem (blz. 868) gebakken in een vorm van 25 cm of een diepe vorm van 22,5 cm, gekoeld

1. Verwarm de oven voor op 220 °C en plaats het rooster in het midden van de oven. Bak de koude bodem 10 tot 12 minuten, of tot de bodem bruin wordt. Haal hem uit de oven en laat hem op een rooster afkoelen terwijl je de vulling maakt. Zet de oven op 170 °C.
2. Meng in een kom de eieren, pesto, zout en cayennepeper en klop goed.
3. Leg de voorgebakken korstbodem op een bakplaat en schenk het eimengsel erin. Zet 30 tot 40 minuten in de oven, of tot hij bijna stevig (het midden moet nog wat drillen) en iets bruin aan de bovenkant is; zet de oven lager als de zijkant van de korst te snel bruin wordt. Laat afkoelen op een rooster; serveer warm of op kamertemperatuur.






Dit recept is terug te vinden in De dikke vegetariër op bladzijde 188 in het hoofdstuk 'Eieren, melkproducten en kaas'.




6 reacties

 Gijs de Groot op 24 juni 2010 om 21:35
Lekker makkelijk: gebruik kant-en-klaar filodeeg als bodem.


 Steffie Bol op 25 juni 2010 om 00:28
Door het deeg een beetje naar binnen te kneden krijg je dit mooie plaatje. Als extra zijn hier groene asperges en kerstomaatjes bijgevoegd. Prachtige taart voor bij de picknick.


 Miek Nissen op 25 juli 2010 om 16:11
Lekker met die groene asperges!


 Emma Nissen op 23 april 2011 om 12:24
Hé, m'n zus heeft vorig jaar ook een reactie hier geplaatst :)
Voor de familiebrunch ga ik deze groentequiche maken. Maar dan geen pesto met basilicum maar verse koriander ervoor in de plaats. 1 prei in ringetjes, courgette in heel kleine stukjes, laten fruiten in olie en de helft eieren met bekertje creme fraiche.





 Sanne Jansen op 31 maart 2012 om 14:35
Ik verving de helft van de eieren door verkruimelde tofoe en gebruikte in plaats van pesto veel verse spinazie. Een bekertje creme fraiche door het beslag vind ik persoonlijk onontbeerlijk. Goed proeven en hup die oven in. Fijn weekend allemaal!


 Nathalie Riemersma op 27 februari 2014 om 22:46
Heerlijke quiche! Plaatje van een Franse site geplukt (Saveur). Hier met pistachenootjes en rucola, yomyomyom.


Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of hier om u in te schrijven


Inloggen

Registreer je Nu. Het is gratis -en dat blijft het!

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten?

Uitschrijven voor de nieuwsbrief

BESTEL NU!

Nieuw! De Snelle Vegetariër


 

Slank, Slim, Gezond!
 

Puur Plantaardig De Dunne Vegetariër
Snel, gezond, allergie-vrij
 
Spitsuurkoken
 
De Dikke Vegetariër De Kleine Vegetariër
Meer dan 2000 recepten Koken voor 0-15 jaar

Laatste reacties van leden

Gesmoorde tofoe in karamelsaus
Miek Nissen op 16 april 2014 om 16:20
Leuk recept!!
lees meer  
Penne avocado met erwten en zeekraal
Nathalie Riemersma op 15 april 2014 om 09:21
De rauwe courgettepasta uit kookboek De Snelle Vegetariër vind ik ook een topper. Thnx weer voor de inspiratie
lees meer  
Tempeh bacon
Daan73 op 14 april 2014 om 22:47
Salade van laatste restje boerenkool (maar spinazie kan ook) met avocado, ovengegrilde zoete aardappel en deze tempeh bacon, fingerlicking good....
lees meer  
Pizzadeeg
Peter van Es op 13 april 2014 om 19:44
Weet iemand voor de veganchallenge deze maand een lekkere plantaardige variant voor pizza? Dus zonder mozzarella, maar die vind ik juist zo lekker......
lees meer  
Vissaus zonder vis
Sanne Jansen op 11 april 2014 om 14:52
Vanavond eten we vis ;-)
lees meer  

de dikke vegetariër


de dunne vegetariër

Soep!
6 recepten
Aan Tafel!
26 recepten
Sla!
8 recepten
Erbij
11 recepten
Wie zoet is ...
6 recepten

de snelle vegetariër


De Vegetarier.nl


©2013 deVegetariër.nl - Disclaimer - Uitschrijven nieuwsbrief ontwikkeld door Dream IT