De Vegetarier.nl - Puur Plantaardig

Gegrilde groenten uit de oven

Ingredienten:
1 aubergine
1 rode paprika
1 courgette
trostomaatjes aan de tak
2-3 rode uien
2 teentjes knoflook
1 el korianderkorrels
paar takjes tijm en/of rozemarijn of 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
olijfolie

Zo simpel, zo heerlijk en het past bij vrijwel alle pastagerechten: dit kun je een paar keer per week maken, zonder dat het ooit verveelt. Je hoeft niet alle groentes te gebruiken: maak de ene dag bijvoorbeeld een combinatie van aubergine, rode ui en paprika en de andere dag courgette, trostomaatjes en mais. Lekker bij een frittata: blz. 43 uit Puur Plantaardig of hier op de site (niet plantaardig).














Dit recept komt uit Antoinette Hertsenberg's en Jacinta Bokma's nieuwe boek Puur Plantaardig. Gourmand World Cookbook Award winnaar voor Beste Vegetarische Kookboek van Nederland.
Bestel 'm hier!
 
Van een happy haantjes-omelet bij het ontbijt tot klassieke brownies voor bij de thee.
* feestelijke hoofdgerechten voor doordeweekse dagen
* recepten voor vrienden en feestjes
Lekker snelle, lekker makkelijke, lekker gezónde recepten.






31 reacties

 Thomas de Vries op 20 september 2011 om 22:07
Ja mensen, dit is inderdaad een topper. Je kunt van alles op de bakplaat gooien, zelfs spruitjes. Hoewel ik meeste voorkeur geef aan die combi van in kwarten gesneden rode ui in combinatie met rode paprika en aubergine. En die geplette korianderzaadjes doen 't hem; da's natuurlijk het geheime ingrediënt.


 Uniflame op 30 september 2011 om 13:56
Ik heb dit ook al een paar keer gedaan. Ik vind vooral tomaatjes heel erg lekker op deze wijze. Ze worden er lekker zoet van. Ik heb als kruiden graag basilicum, tijm en rozemarijn.


 Daphne de Wit op 7 oktober 2011 om 15:42
Een 'herfstige' versie van dit heerlijke gerecht krijg je met doormidden gesneden kleine knolletjes. In het boek staat ook de tip dat je het groen van de worteltjes er gewoon aan kunt laten. Wat een goed idee, zoals heel Puur Plantaardig vol staat met tips waar ik echt wat aan heb. Voor dit gerecht neem ik bietjes, wortels, meiknolletjes, stukken knolselderij, wat er is op m'n biologische markt. Fijn weekend allemaal!


 VanO op 7 oktober 2011 om 19:23
Ik heb de frittata gemaakt van blz 43. Met een tomaat en en een aardappel in stukjes bij de rijst en een gefruit uitje door de tofoe. Hiierbij de Pappardelle van Courgette.
Erg lekker!!!


 VanO op 12 oktober 2011 om 19:46
Weer zo'n heerlijk recept! Oké, gegrilde groenten met italiaanse kruiden maak ik wel vaker. Maar nu met koriander erbij, wat het juist erg lekker maakt. En dan samen met de Pasta met Siciliaanse pesto. Wat smaakt die combinatie super lekker!!
Ik heb de tomaten niet onveld maar gewoon vers erbij gedaan en met de staafmixer gepureerd.


 VanO op 12 oktober 2011 om 19:52
Ik vergeet er nog bij te vertellen dat ik seitan in stukjes in een aparte pan heb gebakken. En op het laatste moment door de pasta heb gedaan. Voor wat extra beet....smaakte er erg goed bij!

 VanO op 17 oktober 2011 om 20:02
Vorige week al het Mediterraans stamppotje gemaakt van blz.88. Wat een lekkere combinatie van aardappelen en geroosterde groenten! Ik heb er gehalveerde vegetarische balletjes bij gebakken en bij de groenten gedaan voordat het met de puree de oven inging. Alleen er een smakelijke foto van maken was een niet makkelijk....Maar dat deed niks af aan de smaak van het gerecht! Erg lekker!!


 VanO op 24 november 2011 om 18:39
Dit recept maar weer bij de gegrilde groenten geplaatst, maar het hoort er eigenlijk niet bij! Het is wel heel erg lekker!!! Ik heb de venkelbonen, van blz.49, uit Puur Plantaardig gemaakt. En dit samen met de Pasta met Siciliaanse pesto, blz.48....mmmmm.....


 Petra Smit op 25 december 2011 om 13:54
Heb jullie tweede druk Puur Plantaardig van de week gekregen. Superleuk boek, echt heel blij mee. Meteen het bonusrecept bij de gegrilde groenten gemaakt. Heerlijk, al die knollen! Topinamboer, pastinaak, peterseliewortel, verse bietjes... leuk om er nu 's wat mee te doen. En je hebt er geen omkijken naar omdat ze in de oven worden geroosterd. Fijne kerstdagen allemaal!


 Robert-Jan op 30 december 2011 om 10:56
Eindejaars-schoonmaak ;-)
Ik maak graag dubbele hoeveelheden. 2e of 3e dag bij spaghetti = prima manier om de overgebleven groente te verwerken.


 Max Roodhaan op 4 januari 2012 om 00:14
Meteen jullie bonusrecept uit de tweede druk geprobeerd. Erg lekker die wintergroenten. Wist eigenlijk nooit zo wat ik ermee moest doen. Combi gemaakt van wortel, pastinaak en topinamboer. Geheime tip: Heel klein pietseltje koekkruiden erbij.


 Mascha Smeets op 26 mei 2012 om 09:15
Zin in het Puur plantaardig veggiechallenge en Viva las Vega's Festival!


 Steffie Bol op 20 juni 2012 om 10:27
Jouw gegrilde groenten uit Puur Plantaardig maak ik heel vaak Jacinta. Sowieso kook ik er heel veel uit; heerlijk, gezond eten (en lekker snel klaar!). Vond ook de tip dat je allerlei knolletjes prima kunt grillen in de oven perfect. Deze inspirerende foto sluit daar mooi op aan (gezien op latartinegourmande.com)


 Nathalie Riemersma op 2 september 2012 om 21:31
Ook The Swedish Chef gaat voor Puur Plantaardig :-)
"zut mur grunte up ut burd"

 Jacinta op 17 september 2012 om 00:11
Swingende groente :-)

 Jacinta op 4 november 2012 om 00:07
Ovengegrilde herfstgroenten stamppot met gorgonzola en olijven. In Puur Plantaardig staat ook een winterversie beschreven van de gegrilde groenten: hier zijn de belangrijkste smaakmakers bietjes, peterseliewortel en koolrabi. Meng de gegrilde groenten gewoon door aardappelpuree en klaar is Kees.


 Sanne Jansen op 2 februari 2013 om 23:40
Spruitjes, druiven en walnoten met wat balsamico...!


 Gijs de Groot op 12 februari 2013 om 12:06
Die winterse groenten zien er goed uit Sanne! Hier een combi van wortel, pastinaak en spruitjes met een beetje marsala wijn erover.


 Emma Nissen op 7 maart 2013 om 13:05
Puur Plantaardig is m'n favoriete kookboek! Deze gegrilde groenten kun je ook variëren door er champignons (kun je gewoon heel laten) aan toe te voegen!


 Florian Visser op 25 maart 2013 om 17:49
Dank voor de tip dat je ook een combinatie van pastinaak, boietjes, wortel en aardpeer kunt maken en de volgende dag door de spaghetti kunt doen!


 VanO op 25 maart 2013 om 19:11
Ik heb een combinatie gemaakt van pastinaak, wortel, prei, rode ui, bloemkoolroosjes, knoflook en een beetgaar gekookte zoete aardappel. Dit met tijm en zwarte peper gegrild. Met de laatste 5 minuten biologische feta. Gegarneerd met verse peterselie.


 Martje op 27 april 2013 om 23:36
Gegrilde bloemkool met komijn erover en wat zout. Lekker met een tahinisausje.


 VanO op 31 mei 2013 om 19:16
De Snelle Vegetarier!!! Vanavond weer op het menu..;-)). Rucolapasta met tomaat en cannellinibonen.... Precies gemaakt volgens recept met de rode uien. Het 1 na het andere recept uit dit kookboek is heerlijk!!! En zoals het recept al zegt...de oven doet eigenlijk alles!! Met dit mooie weer vandaag, een uitkomst! Ik heb het met en zonder de parmezaan geproefd en het is allebei heerlijk! Absoluut een super kookboek!!


 VanO op 9 juni 2013 om 19:45
Weer een snel en heerlijk gerecht uit de Snelle Vegetariër! Zomerse gegrilde groenten op de Pasta met koriander-cannelinisaus. Ik heb als groenten, rode ui, paprika, courgette en maïs gebruikt. Smaakte echt super lekker met de pasta. De verse koriander en de citroen proefde je zo goed!... Mmmm... En echt zo klaar! Ideale recepten! Morgen de Smokey Chili maken met de avocado.... ;-)


 Linda Peek op 20 september 2013 om 14:45
De courgette is één van mijn (www.lekkeretenmetlinda.nl) favoriete groente. Door de zachte neutrale smaak combineert het goed in allerlei gerechten. Ook handig om zo een extra portie groente aan je maaltijd toe te voegen. Mijn kids zijn niet zo dol op de structuur van courgette. Vaak rasp ik deze groente door een pastasaus of nasi. Zo krijgen zij ongemerkt ook wat extra's binnen. Wel zo fijn toch?

Bij mijn lunch voeg ik altijd groente toe. Ok, ik begrijp dat je op je werk geen courgette kan bakken of pasta kan koken. Maarrr deze salade is koud ook lekker. Gezond eten draait om een goede voorbereiding. Dus maak de courgette de avond ervoor even klaar. Je hebt toch 4 gaspitten? Bak de groente even mee bij de bereiding van het diner.

Moet je nog een beetje wennen aan het idee om met een bakje zelfgemaakte lunch naar je werk te gaan? Het weekend heb je waarschijnlijk meer tijd, dus ideaal om meer aandacht aan het eten te schenken. De salade is niet alleen lekker als lunch, maar ook (lauw)warm als maaltijdsalade.

Ingrediënten voor 2 personen:
◾volkoren penne
◾1 courgette
◾olijfolie
◾flinke hand tomaatjes
◾gegrilde paprika (pot)
◾2 eetlepels groene olijven
◾stukje zachte geitenkaas
◾oregano
◾zout en peper

Bereidingswijze:
1.Kook de volkoren pasta volgens de gebruiksaanwijzing
2.Snijd de courgette in plakken van een halve centimeter
3.Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de courgette in 8 minuten goudbruin
4.Spoel de paprika en olijven af om overtollig zout te verwijderen
5.Snijd de paprika, olijven en tomaat in stukjes
6.Maak mooie dunne plakjes van de geitenkaas
7.Leg de gebakken courgette op 1 bord en kruid royaal met de oregano. Verdeel vervolgens de geitenkaas erover en eindig met de tomaat. De courgette torentjes zijn nu klaar.
8.Pak 2 borden en doe hierop de pasta, paprika en olijven. Verdeel de courgette torentjes over de borden en maak af met zout, peper en nog wat oregano

tip: schuif de courgette torentjes 3-5 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) zodat de geitenkaas smelt.

tip: neem bij de lunch 1 opscheplepel volkoren pasta of laat dit achterwege. Het draait om de groente!

Kijk eens op www.lekkeretenmetlinda.nl voor meer (vegetarische recepten)


 Jacinta op 1 oktober 2013 om 00:04
Mmmm, het wordt al echt herfst, dus meer knolachtigen iin dit recept met lefover ovengegrilde groenten: rode biet, pastinaak, pompoen en rode ui op een haver-lijnzaad-boekweit-teff-pannenkoek met wat amandelpasta erover. Heeerlijk! Kijk voor meer variaties in kookboeken Puur Plantaardig en De Snelle Vegetariër.


 Daan73 op 29 oktober 2013 om 00:00
Yum! dit recept en veel variaties :-)


 Robert-Jan op 3 november 2013 om 23:52
Blijft een heerlijk recept, ook de variaties in De Snelle Vegetariër - top boek, kook er veel uit! Dit mooie plaatje van groentepakketjes in folie zag ik op voedzaamensnel.nl. In de zomer op de barbecue, in de overige jaargetijden in de oven.


 Emma Nissen op 20 februari 2014 om 12:58
Mmmm, krijg zin in zomer als ik dit zie. Eén van m'n favo gerechten uit Puur Plantaardig. De winterse versie in De Snelle Vegetarier ook een topper (die met pompoen, pastinaak en peer)


 VanO op 22 februari 2014 om 20:07
In een wrap zijn gegrilde groenten ook heerlijk!! Gedeeltelijk in de oven en in de grillpan geroosterd. Rode ui met wat agave siroop gecarameliseerd. En een heerlijke "Hummus"... Tenminste, het was hummus met kikkererwten, citroen, knoflook, zongedroogde tomaatjes... Maar in kookboek "Isa Does It" van Isa Chandra Moskowitz, zag ik een heerlijke spread voor geroosterde groenten.. Dus een rode paprika geroosterd, wat amandelen, basilicum, paprikapoeder, olijfolie en een beetje frambozenazijn (uit de blender) toegevoegd....superlekker!! En puur plantaardig!!


 redactie op 16 maart 2014 om 23:14
PCRM is een Amerikaanse club van artsen en onderzoekers die pleiten voor een puur plantaardig menu.

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of hier om u in te schrijven


Inloggen

Registreer je Nu. Het is gratis -en dat blijft het!

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten?

Uitschrijven voor de nieuwsbrief

BESTEL NU!

Nieuw! De Snelle Vegetariër


 

Slank, Slim, Gezond!
 

Puur Plantaardig De Dunne Vegetariër
Snel, gezond, allergie-vrij
 
Spitsuurkoken
 
De Dikke Vegetariër De Kleine Vegetariër
Meer dan 2000 recepten Koken voor 0-15 jaar

Laatste reacties van leden

Spinaziesalade met warme dressing en tofoecroutons
Daphne de Wit op 23 april 2014 om 23:36
Hier op de site staat het recept voor een lekkere barbecuesaus. Die heb ik over de salade gedaan, samen met blokjes geroosterd maisbrood. Lekker!...
lees meer  
Rucolapesto
Jacinta op 22 april 2014 om 12:08
Pesto heb je heerlijk snel klaar. Ik ben er dol op en varieer vaak. Een leuke puur plantaardige variatie op de klassieke pesto genovese maak je door...
lees meer  
Seitan met satésaus
Thomas de Vries op 21 april 2014 om 23:59
Heerlijk en makkelijk recept!
lees meer  
Basisfrittata
Daphne de Wit op 18 april 2014 om 18:06
Vrolijke Pasen frittata met een ei :-)
lees meer  
Gesmoorde tofoe in karamelsaus
Miek Nissen op 16 april 2014 om 16:20
Leuk recept!!
lees meer  

de dikke vegetariër


de dunne vegetariër

Soep!
6 recepten
Aan Tafel!
26 recepten
Sla!
8 recepten
Erbij
11 recepten
Wie zoet is ...
6 recepten

de snelle vegetariër


De Vegetarier.nl


©2013 deVegetariër.nl - Disclaimer - Uitschrijven nieuwsbrief ontwikkeld door Dream IT