De Vegetarier.nl - Weekendkoken

Koud voorgerecht: Rauwe bietensalade met mimosa van ei

Ingredienten:
500 g kleine bieten
2 grote sjalotten
(kruiden)zout en versgemalen peper
2 tl dijonmosterd, of naar smaak
1 el extra vergine olijfolie
2 el sherryazijn of andere sterk smakende azijn
1 takje verse dragon, fijngehakt  
15 g peterselie, gehakt
3 eieren, gekookt
8 cherry- of snoeptomaatjes
4 takjes dille



Tip van deVegetariër-redactie: Een vrolijk en elegant voorgerechtje. Probeer aan dragon te komen. Het geeft nét dat lekkere anijssmaakje wat dit gerechtje bijzonder maakt.



1. Schil de bieten en pel de sjalotten. Doe ze samen in een keukenmachine en pulseer tot de bietjes reepjes zijn; niet pureren. (Of rasp de bieten met de hand en snijd de sjalotten fijn en meng ze.) Doe in een kom.

2. Meng met het zout, de peper, mosterd, olie en azijn. Proef en breng op smaak. Schep de verse dragon en peterselie erdoor en zet weg.

3. Prak de eieren in een kom en bestrooi met wat kruidenzout.

4. Serveren: Doe in hoge glaasjes (kleine voor een amuse, grote voor een voorgerecht) 1 tot 2 eetlepels van de bietensalade. Schep hier 1 eetlepel geprakt ei bovenop, daarop weer een lepel bietjesmengsel en eindig met ei. Zet in ieder glaasje 1 of 2 tomaatjes en steek in het midden een takje dille.





4 reacties

 Emma Nissen op 30 december 2009 om 12:43
Leuk idee om die mimosa van geprakte ei erbij te doen! Ga ik volgende keer combineren met mijn bietensalade -dit simpele gerechtje dat ik vaak eet:
Snijd gekookte bietjes en 1 tomaat in parten. Als dressing doe ik 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn of balsamico, 1 fijngehakt sjalotje, een halve teen knoflook uit de knijper en 1 theelepel komijnezaadjes. Goed door elkaar kloppen en door de bietjes met tomaten scheppen.


 opunt op 26 juni 2011 om 11:42
Mijn bietensalade maak ik met aardappelblokjes, ui, augurk, appel en een gekookt ei, beetje yoghurt en mayonaise er door, met een beetje zout en klaar. Heerlijk op warme dagen!

 Martje op 5 april 2012 om 14:27
Hierbij reageer ik op jullie oproep op twitter:
Left-over tip voor pasen: Als je je gekookte eieren van 1e paasdag in deze salade een nachtje laat staan, krijg je dit effect!


 Fred8 op 24 december 2012 om 11:23
Dunne plakjes rauwe biet met peterseliepesto en gele paprika/venkelzaadjes creme. Yummie!


Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of hier om u in te schrijven


Inloggen

Registreer je Nu. Het is gratis -en dat blijft het!

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten?

Uitschrijven voor de nieuwsbrief

BESTEL NU!

Nieuw! De Snelle Vegetariër


 

Slank, Slim, Gezond!
 

Puur Plantaardig De Dunne Vegetariër
Snel, gezond, allergie-vrij
 
Spitsuurkoken
 
De Dikke Vegetariër De Kleine Vegetariër
Meer dan 2000 recepten Koken voor 0-15 jaar

Laatste reacties van leden

Basisfrittata
Daphne de Wit op 18 april 2014 om 18:06
Vrolijke Pasen frittata met een ei :-)
lees meer  
Gesmoorde tofoe in karamelsaus
Miek Nissen op 16 april 2014 om 16:20
Leuk recept!!
lees meer  
Penne avocado met erwten en zeekraal
Nathalie Riemersma op 15 april 2014 om 09:21
De rauwe courgettepasta uit kookboek De Snelle Vegetariër vind ik ook een topper. Thnx weer voor de inspiratie
lees meer  
Tempeh bacon
Daan73 op 14 april 2014 om 22:47
Salade van laatste restje boerenkool (maar spinazie kan ook) met avocado, ovengegrilde zoete aardappel en deze tempeh bacon, fingerlicking good....
lees meer  
Pizzadeeg
Peter van Es op 13 april 2014 om 19:44
Weet iemand voor de veganchallenge deze maand een lekkere plantaardige variant voor pizza? Dus zonder mozzarella, maar die vind ik juist zo lekker......
lees meer  

de dikke vegetariër


de dunne vegetariër

Soep!
6 recepten
Aan Tafel!
26 recepten
Sla!
8 recepten
Erbij
11 recepten
Wie zoet is ...
6 recepten

de snelle vegetariër


De Vegetarier.nl


©2013 deVegetariër.nl - Disclaimer - Uitschrijven nieuwsbrief ontwikkeld door Dream IT