21 tot en met 23 november: Groene Passie beurs


Tegenwoordig wil iedereen graag natuurvriendelijk tuinieren en zelf zijn eigen voedsel kweken. Groene Passie is het antwoord op deze vraag. Deze unieke en eigentijdse beurs vindt plaats in Deze unieke en eigentijdse beurs vindt plaats in De Loods te Nijkerk, van 21 tot en met 23 november 2014. De openingstijden zijn: vrijdag 21 – zondag 23 november van 10:30 tot 18:00 uur.

Groene Passie biedt de bezoeker een breed assortiment zaden en plantgoed, innovatieve tuingereedschappen en producten om de oogst te verwerken. Op de eerste etage van de Americahal is de bezoeker welkom voor een uitgebreid programma met lezingen over interessante thema’s op het gebied van natuurlijk tuinieren, zoals gezonde gronden, dieren en insecten als medewerker, permacultuur, biologisch eten in huis kweken, tuinieren op een balkon of in kleine buitenruimte, bewaren van oogst, het nut van bijen in de tuin, aanleggen van een moestuin en kennis over het kweken van eigen fruit.

Op de beursvloer is de bezoeker welkom voor diverse workshops en demonstraties, zoals manden vlechten, bier brouwen, werken met leem, koken met seizoensgroenten, verweken van wol en geneeskrachtige tincturen of zalf maken. De exposanten geven graag hun kennis door, bijvoorbeeld over het voordeel van koperen gereedschap, flow-forms voor energie in de tuin, groene bouwmaterialen, effectieve micro-organismen, plantaardige voeding voor de tuin en paddenstoelen kweken.

Groene Passie werkt vanaf het allereerste moment samen met de AVVN, de oudste en grootste vereniging van amateurtuinders in Nederland. Voorzitter Herman Vroklage over Groene Passie: “Minstens zo belangrijk is het dat de focus van Groene Passie ligt op natuurlijk tuinieren. Al sinds jaar en dag maken wij ons sterk voor duurzaamheid in de volkstuin, of het nou een sier- of moestuin is, en een ecologische impuls van de hobby. Cultuur en natuur kunnen in de tuin uitstekend hand in hand gaan. In juni 2012 nog hebben wij aan drie nieuwe volkstuinparken het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren uitgereikt. En er volgen nog meer. Maar wij vinden ook dat niet alleen volkstuinders, maar iedereen met een tuin de natuur een handje mag helpen.
Dat gaat zeker niet ten koste van het aanzien van de tuin. Sterker nog, het wordt er alleen maar mooier op, fleuriger en kleuriger, gonzend van het leven. Bij Groene Passie kunnen tuiniers daarvoor de noodzakelijke kennis opdoen. Vandaar dat we via alle communicatiemiddelen onze leden bekend maken dat Groene Passie in Apeldoorn een must is om naar toe te gaan.”
vrijdag 21 november 2014Vorig agendaberichtVolgend agendabericht

Meer...

Inloggen

Ontvang de nieuwsbrief, lekkere recepten, online magazine en altijd het laatste nieuws.

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten?

Uitschrijven voor de nieuwsbrief


Laatste reacties van leden

Cannellinibonen met artisjokken en cavatelli
HenkVlaming op 20 januari 2017 om 16:30
canellinibonen met artisjokken en cavatelli ???? recept niet te vinden. alleen de titel.
lees meer  
Tempeh bacon
gerjo01 op 28 juni 2016 om 10:08
Colgin liquid smoke is ook online te koop bij Shop America in twee varianten namelijk Mesquite en Hickory voor €5,29 per flesje:...
lees meer  
Kerst feest-dossier 2015: meer dan 60 recepten!
Gijs de Groot op 22 december 2015 om 14:35
Heb de Lekker Vegetarisch Verwenbox ontvangen. Die receptenkaarten vind ik een vondst. Topper van De Snelle Vegetariër schrijfster Jacinta Bokma....
lees meer  
De-kool-zonder-de-geit-maar-met-amandelen
Kieke op 14 oktober 2015 om 13:24
Wat voor amandelen adviseer je hier: Rauw? Gerookt?
lees meer  
Tofoepannenkoeken met romige vulling
redactie op 12 april 2015 om 13:30
Wat vervelend! Misschien heb je de ricotta door het beslag gemengd? We hebben het recept nu zo aangepast dat je die wel apart maakt. En verder hebben...
lees meer  
Advertentie
©2012 deVegetariër.nl - Disclaimer - Uitschrijven nieuwsbrief ontwikkeld door Dream IT