Tags: beste vegetarische kookboek, de snelle vegetarier, lente slank, Plantaardig, snel vegetarisch, vegan gezond, vegetarisch afslanken

Foto uit kookboek De Snelle Vegetariër: Huib van Wersch, fotootjes.nl, Fotografie receptenfoto's uit kookboek Puur Plantaardig/De Dunne Vegan: Piroschka van de Wouw

De lente is weer daar, dus bij bijna iedereen in mijn omgeving begint het te kriebelen. En nee, dan bedoel ik niet een voorjaarsallergie. Eerder een blinde paniek, die zich met het klimmen van het kwik van je meester maakt. Maar de weldenkenden en minder hysterisch aangelegden -jij en ik dus- werpen wel eens een blik in de spiegel waarop er Altijd een moment komt dat je peinst: "Eigenlijk zou dat toch wat strakker kunnen" of "eigenlijk zou die hardnekkige vetrol nú eens aangepakt moeten worden." Op dat soort momenten kom ik bij vrienden en familie in beeld. Hoe leuk als iemand je met een knipoog toevertrouwd heus wel te weten dat "jij zes jaar geleden al aan havermout-ontbijtmuffins deed". En hé, al die foodbloggers met hun kidney- en zwarte bonenbrownies: "die stonden al in kookboek Puur Plantaardig (De Dunne Vegan) toch?" Klopt. En ik vind het echt wel fijn als mensen me vragen of ik dat niet irritant vind, "dat iedereen met jouw recepten ervandoor gaat zonder te melden dat ze van Ja-cin-ta zijn". Om vervolgens trots te melden dat haar hele hardloopclubje zich nu óók driftig op mijn super ontbijtmuffins, groene smoothies en happy haantjes omeletten (roerbak tofoe-'eitje') hebben gestort. Maar die bungeejump brownies (die met die kidneybonen) vonden ze excusez le mot toch echt te ver gaan. Nee, dan de 3-minuten versie van die chococake uit een mok met geheim ingrediënt ("3-minuten brownies met...koffie! Hoe kóm je erop") Om bloedserieus te vervolgen "eh... mijn vriend kijkt uit naar mijn 'rokjesdagen'. Kun je me niet een lijstje geven dat ik even snel in 40 dagen een andere versie van jou kan worden, maar dan zonder al dat gesport en gewandel van je." Over dat laatste kan ik je meteen geruststellen voor wie strakker in z'n vel wil komen. Het is 70% eten en 30% bewegen wat bepalend is. Maar allebei is noodzaak. "Maar waar haal jij dan in godsnaam de tíjd vandaan om naast al dat foodinspireren plus vier kinderen ook nog drie keer in de week te Dynamic Flowen, te bodypumpen en te pilatessen"? "Nou, dat is voor jou heel simpel" mompel ik: het wiel dat ik daarvoor moest uitvinden staat in kookboek De Snelle Vegetariër. Hoewel ik qua optimalisatie nog een volautomatische robot zoek die tijdens het koken alles 'fuzzy logic' en geruisloos schoon maakt omdat ik qua opruimen in de keuken verdacht veel lijk op de Zweedse kok uit de Muppetshow. Maar ik doe mijn best en heb heel wat handige kooktrucjes voor je. De mooiste recepten, handigste kooktechnieken en meest verrukkelijke combinaties -oftewel de mooiste dingen- ontstaan vaak uit frustatie. Voor deze lente ligt er een nieuwe uitdaging: Na ''Heel Holland Bakt' is mijn missie voor zomer 2015 'Heel Holland Gelukkig & Gezond.' Niet door een zoveelste dieet of strenge detox te volgen en door te draven in het gebruik van superfoods, maar door gewoon met gezond verstand te gaan eten. 
Laat me je verleiden. Het is de eerste zin in kookboek De Dunne Vegan, de midprice editie van bestseller Puur Plantaardig (nu overal te koop, whoopwhoop!) Voor nu: proef en probeer onderstaande recepten. En geef wat je over hebt aan die lieve oude overburen die de laatste tijd zo weinig buiten komen. Eten = liefde. Voor jezelf, je familie, de planeet en de dieren.
Enjoy en do good!

 
           
Bietjescarpaccio
met mierikswortelroom
 
           
Pasta avocado met erwtjes
en zeekraal

           

Noedels met norichips


Raw food gazpacho

Gegrilde groenten uit de oven

Mediterrane groente-schotel


De Dunne vegan
Beste Vegetarische Kookboek van Nederland*


Loethe Olthuis, De Volkskrant: 'Wat een ontzettend goed boek en wat een super-goeie recepten!' Lees recensie

Beanca de Goede, Jamie Magazine: 'Vrolijke gerechten waar je als flexitariër, vleesverlater en lekkerbek meteen zin in krijgt.' 
 
*
Kookboek Puur Plantaardig Nú in een nieuwe, strakke vormgeving en slechts 14,99! Winnaar Gourmand World Cookbook Awards.

De recepten hierboven beschreven zijn een greep uit de meer dan honderd gerechten. Alles in het boek is binnen een kwartier, maximaal een half uur bereidt. Met gewone ingrediënten die je koopt bij de supermarkt.
>> Ja! Stuur mij De Dunne Vegan voor slechts 14,99!


Jacinta Bokma op dinsdag 24 maart 2015 om 14:47




1 reactie

Goede middag
ik heb en boek besteld puurplantaardig en het geldt is af geschreven ing bank s veenhof
maar niets meer gehoord wilt u bellen of mailen
06 10793098
dit is mijn 3e mail
J Veenhof op 29 juli 2015 om 13:36

Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 

Inloggen

Registreer je Nu. Het is gratis -en dat blijft het!

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten?

Uitschrijven voor de nieuwsbrief


 

De Dikke en Dunne Vegetarier

De dikke vegetarier en de dunne vegetarier samen verkrijgbaar in de webshop

De dikke vegetariër en De dunne vegetariër.
Klik hier om naar de webshop te gaan.
 

Ook nog beschikbaar

Vegeterranean

Vegeterranean € 34,95.
Krijg nu via de Agis Vegapolis het aankoopbedrag terug.
Klik hier om naar de webshop te gaan.
 

©2013 deVegetariër.nl - Disclaimer - Uitschrijven nieuwsbrief ontwikkeld door Dream IT