Antoinette Hertsenberg


Antoinette Hertsenberg is presentator en eindredacteur van Tros Radar en gepassioneerd vegetariër. Ze koos ervoor geen dieren meer te eten nadat ze een reportage gezien had over de schokkende manier waarop koeien over grote afstanden getransporteerd en gemarteld worden. Sindsdien heeft ze alleen maar meer redenen ontdekt om het vlees te laten staan. Het is gezond om meer plantaardige eiwitten te eten, de vegetarische keuken is creatiever, het is beter voor het milieu en de wereldvoedselverdeling, het doet een minder groot beroep op de wereldgrondstoffenvoorraad, het klimaat is er zeer bij gebaat, de zoetwaterreserverves worden minder aangetast, en het is lekkerder, hoewel dat laatste subjectief is.

Nadat ze in 2007 op vakantie was in het beste vegetarische hotel ter wereld, besloot ze het kookboek van Hotel Montali naar Nederland te halen. Dat werd in 2008 zo'n doorslaand succes, dat een vervolg logisch werd met het meest uitgebreide vegetarische kookboek ooit, How to cook everything vegetarian van Mark Bittman. Het boek van 1008 pagina's en met meer dan 2000 recepten doopte ze in Nederland De dikke vegetariër en omdat veel mensen vroegen ook haar persoonlijke-recepten-van-thuis te boek te stellen, schreef ze ook De dunne vegetariër. Als makkelijke leidraad voor iedereen die wel minder vlees wíl eten, maar niet precies weet hoe dat 't makkelijkst en op de lekkerste manier kan, op een wijze die ook (nog) vlees etende huisgenoten kan bekoren. Daarnaast nam ze het initiatief voor het internetforum en nieuwsmedium 'www.devegetarier.nl' Antoinette: 'als je ziet wat vleesproductie en - consumptie betekenen voor dieren, natuur en milieu en dat een keuze voor plantaardig voedsel geen enkel nadeel kent, staan we aan het begin van een nieuwe eetcultuur. Als we onze keukengeheimen met elkaar delen, kan die ontwikkeling alleen maar versneld worden'.


Jacinta Bokma


Jacinta Bokma schrijft al meer dan twintig jaar recepten en doet de hoofdredactie van deVegetariër.nl. Sinds zij samen met Antoinette Hertsenberg kookboek Puur Plantaardig schreef noemt zij zichzelf ‘flexi-vegan’. Jacinta is auteur van De Snelle Vegetariër (verschijning: mei 2013), de langverwachte opvolger van Antoinette's bestseller De Dunne Vegetariër die meer dan 30.000 exemplaren verkocht.

Met vier kinderen en haar man viert ze het leven zo gezond, eerlijk, groen en bewust mogelijk. Haar motto: maak van iedere dag een feestje en in het verwezenlijken daarvan wil ze grenzeloos, creatief, gul en flexibel zijn.

Ook in haar werk zal Jacinta nooit haar toevlucht nemen tot de automatische piloot. Er moet hart en ziel inzitten. Passie. En sjeu. Bovenal wil ze haar professie, de journalistiek, benutten om het mooie, bloemrijke en zinnige van het leven te delen. Dolgraag en zeer bewust werkt ze voor media die verder kijken dan de waan van de dag. Ze ziet het daarom als een sprankelende en buitengewoon belangrijke uitdaging om nu een breder draagvlak te creëren voor bewust minder vlees eten.

Met deVegetariër.nl, het grootste receptendiscussieforum ter wereld in zijn soort, hoopt zij naast de 4 miljoen vleesverlaters de overige 10 miljoen mensen te prikkelen tenminste twee dagen minder vlees te gaan eten.

Colofon:

Initiatief: Antoinette Hertsenberg
Hoofdredactie: Jacinta Bokma
Website ontwikkeling: DreamIT
Content management: Site-C
Visual design:  Business Unusual, Wouter Klaassen, Paulus Emden Huitema
Projectbegeleiding: GetAhead, Ellen Honig

Naar de contactpagina

Inloggen

Ontvang de nieuwsbrief, lekkere recepten, online magazine en altijd het laatste nieuws.

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten?

Uitschrijven voor de nieuwsbrief©2012 deVegetariër.nl - Disclaimer - Uitschrijven nieuwsbrief ontwikkeld door Dream IT