Terug naar het nieuwsoverzicht

'Consument heeft wel invloed op dierenwelzijn'

FoodHolland
Het aandeel dat Nederlanders hebben in de consumptie van het varkensvlees dat in Nederland wordt geproduceerd is volgens minister Verburg van LNV voldoende groot om daarmee invloed uit te oefenen op het welzijn van de dieren. Volgens de minister heeft de consument een grote rol.

Als de consument vraagt om een tussensegment of biologisch vlees, speelt de sector hierop in. Dat schrijft ze aan de Tweede Kamer in een reactie op vragen van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren.

De totale Nederlandse varkensvleesproductie bedroeg in 2008 circa 1.68 miljoen ton. Hiervan werd ruim 410.000 ton in Nederland geconsumeerd. Dit is 25% van de Nederlandse productie. De totale varkensvleesconsumptie in
Nederland bedroeg ruim 670.000 ton. Er werd ook circa 260.000 ton ingevoerd.

Verburg vindt dat dat het feit dat driekwart van de Nederlandse varkensvleesproductie in het buitenland wordt afgezet, niet betekent dat de consument geen invloed kan uitoefenen op de wijze waarop het vlees wordt geproduceerd. Wanneer de consument om meer biologisch vlees of vlees uit een tussensegment vraagt, zal de sector hierop inspelen. Deze consumentenvraag kan naast uit Nederland, ook uit andere lidstaten van de Euopese Unie komen. Zo wordt een deel van het Nederlandse varkensvlees, als gevolg van een specifieke marktvraag, volgens hogere standaarden dan de wettelijke minimumeisen voor dierenwelzijn afgezet naar het Verenigd Koninkrijk.
24-09-2009 10.00


Inloggen

Ontvang de nieuwsbrief, lekkere recepten, online magazine en altijd het laatste nieuws.

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten?

Uitschrijven voor de nieuwsbrief


 

De Dikke en Dunne Vegetarier

De dikke vegetarier en de dunne vegetarier samen verkrijgbaar in de webshop

De dikke vegetariër en De dunne vegetariër.
Klik hier om naar de webshop te gaan.
 

Ook nog beschikbaar

Vegeterranean

Vegeterranean € 34,95.
Krijg nu via de Agis Vegapolis het aankoopbedrag terug.
Klik hier om naar de webshop te gaan.
 

©2013 deVegetariër.nl - Disclaimer - Uitschrijven nieuwsbrief ontwikkeld door Dream IT