Terug naar het nieuwsoverzicht

Eiwit uit gras om je plantaardige cafe latte te laten schuimen

Nog even en we krijgen meer alternatieven voor de welbekende soya latte, hét alternatief op de koemelk in onze koffie. NIZO food research is er in geslaagd om uit gras zijn eiwitten te halen die in diverse voedingsmiddelen verwerkt kunnen worden. Dat vertelt onderzoeker Laurice Pouvreau. Het eiwit uit gras heeft smaak, maar dat is volgens Pouvreau geen probleem.

Voor soja-eiwit, dat nu veel in toetjes, sauzen en andere voedingsmiddelen wordt verwerkt, geldt dat ook. Graseiwit schuimt en geleert goed. Daardoor is het eiwit heel geschikt om café latte te laten schuimen, of om toetjes te binden.

Pouvreau doet voor NIZO food research in Ede onderzoek naar mogelijkheden om eiwitten uit groenafval geschikt te maken voor de voedingsindustrie. Vorig jaar slaagde de onderzoeksgroep erin om het planteneiwit Rubisco uit grassappen te zuiveren, en het kleurloos te maken met een absorberende stof. De groep wist dit eiwit ook oplosbaar te maken in water en te drogen, zodat de voedingsindustrie het gemakkelijk in ijs of toetjes kan verwerken.

Bron: De Standaard, 31-12-13


09-06-2014 15.00


Inloggen

Ontvang de nieuwsbrief, lekkere recepten, online magazine en altijd het laatste nieuws.

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten?

Uitschrijven voor de nieuwsbrief


 

De Dikke en Dunne Vegetarier

De dikke vegetarier en de dunne vegetarier samen verkrijgbaar in de webshop

De dikke vegetariër en De dunne vegetariër.
Klik hier om naar de webshop te gaan.
 

Ook nog beschikbaar

Vegeterranean

Vegeterranean € 34,95.
Krijg nu via de Agis Vegapolis het aankoopbedrag terug.
Klik hier om naar de webshop te gaan.
 

©2013 deVegetariër.nl - Disclaimer - Uitschrijven nieuwsbrief ontwikkeld door Dream IT