Terug naar het nieuwsoverzicht

Kluijver en Levchenko verkozen tot Meest Sexy Vegetariërs van 2011

BNN-presentatrice Nicolette Kluijver en voetballer Evgeniy Levchenko zijn door het Nederlandse publiek verkozen tot Meest Sexy Vegetariërs van 2011. Zij kregen de meeste van de 20.000 stemmen op de website van Wakker Dier.

Nicolette is extra blij, want zij werd al 4 jaar op rij tweede in de verkiezing. Samen met Wakker Dier wil zij zich volgend jaar inzetten tegen de plofkip die voor kiloknallerprijzen in het supermarktschap ligt. Levchenko wil van zijn nieuwe titel gebruik maken om voetballende jongeren wakker te schudden over fastfood: “Ik gebruik McDonald’s alleen voor het gratis toilet. Mijn shit kunnen ze krijgen. Hun goedkope shit met dierenleed komt er bij mij niet in!” Wakker Dier startte de verkiezing zes jaar geleden om vegetarisme uit de ‘geitenwollensokkenhoek’ te trekken. Met succes, want vegetarisme is helemaal in, en juist mensen die nog 7 dagen per week vlees eten lijken nu de buitenbeentjes te zijn geworden. Wielrenner Maarten Tjallingii en actrice Georgina Verbaan werden tweede. Schrijvers Susan Smit en Arthur Japin werden derde in de verkiezing.

Evgeniy Levchenko: oorspronkelijk komt hij uit Oekraïne, maar al in 1996 voetbalde hij voor het eerst in Nederland. Tot afgelopen herfst: nu voetbalt hij in Adelaide, Australië. Vijf jaar geleden werd hij vegetariër vanwege zijn gezondheid, de milieubelasting van vlees, en vanwege dierenleed. Hij werd in 2009 uitgeroepen tot best geklede profvoetballer door Esquire en was te zien op de cover van Men’s Health. Zijn verkiezingsquote: "Ziektes, hormonen, antibiotica, chemische stoffen, milieuvervuiling, dierenleed, dat zijn maar een paar kernwoorden van massaproductie van vlees. Naar junkfoodketens zoals McDonald’s ga ik alleen voor gratis Wi-Fi of het toilet!"

Nicolette Kluijver: groeide op naast het slachthuis en werd daardoor op haar 7e al vegetariër. Zij presenteert BNN shows ‘Spuiten en Slikken’, ‘Try before you Die’, ‘de Klimaatpolitie’ en ‘Weg met BNN’. Zij werd vegetariër toen zij zich ineens realiseerde dat de kip op haar bord een dier was. Samen met Wakker Dier wil zij zich inzetten tegen de dumpprijzen waarvoor kippen en andere dieren in het supermarktschap liggen. Al vier jaar op rij deed zij mee aan de verkiezing en werd telkens tweede. Haar verkiezingsquote: “Ik doe elk jaar graag weer mee met de verkiezing voor de dieren. En wie weet…misschien ben ik dit jaar sexy genoeg voor de titel?”

Meest Sexy Vegetariërs 2006-2010
Vorig jaar koos het Nederlandse publiek voor actrice Sanne Vogel en cartoonist Dio van der Veen. Winnaars van andere jaren waren schrijver/journalist Leon Verdonschot en GTST-actrice Inge Schrama (2009), model Ancilla Tilia en acteur Noah Valentyn (2008), cabaretier Guido Weijers en actrice Monique van der Werff (2007), actrice Marly van der Velde (GTST) en acteur Antonie Kamerling (2006). Wereldwijd wordt de Meest Sexy Vegetariër verkiezing georganiseerd door Peta.org.
Vegetarisme in opkomst

Sinds 2008 staat de link tussen vegetarisme en het klimaat goed op de kaart. Een gemiddelde Nederlander veroorzaakt 40% meer uitstoot van broeikasgassen dan een vegetariër. Vegetarisch eten is, behalve goed voor de dieren en het klimaat, ook goed voor de gezondheid (minder obesitas en hart- en vaatproblemen), het milieu , de natuur (ontbossing voor de teelt van veevoer en overbevissing) en voor het wereldvoedselprobleem (met een plantaardig dieet kunnen we veel meer mensen voeden). Van alle kanten klinkt de roep om in Westerse landen de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen. En met succes, want inmiddels laten al 4 miljoen mensen regelmatig vlees links liggen. Het percentage Nederlanders dat elke dag vlees eet is gedaald naar 13% (5). 2010 toonde voor het eerst ook een daling in de hoofdelijke vleesconsumptie van Nederlanders.


5 vragen aan evgeniy levchenko

Evgeniy Levchenko speelde jarenlang bij verschillende Nederlandse voetbalclubs, onder andere Vitesse, Cambuur, Sparta en FC Groningen. Hij woonde in Rusland en speelt nu in Australië voor Adelaide United.

 

1. Ben jij een andere voetballer omdat je vegetarisch eet?

2. Wat is je belangrijkste drijfveer geen vlees te eten?
3. Om topsport te kunnen bedrijven moet je extra goed op je voeding letten. Wat doe jij?

4. Is er iets veranderd in je voedingspatroon sinds je geen vlees eet?
5. Wat is jouw recept voor een mooiere wereld?

'Ik heb de afgelopen vijf jaar geen vlees gegeten, maar wel vis. Ik noem mijzelf een
nepvegetariër.'
'Mijn voornaamste reden is dat ik me zonder vlees beter voel. Mijn lichaam hoeft geen overuren te draaien, dus ik spaar mijn energie. Daarbij blijkt uit verschillende onderzoeken dat vlees eten niet gezond is. Denk maar aan de hormonen en antibiotica die in vlees zitten. Het is aangetoond dat kinderen die vlees eten minder goed reageren op antibiotica. Ook zijn ze agressiever. Een tweede reden is het milieu. Het broeikaseffect wordt voor een groot deel veroorzaakt door de veeteelt!' 'Om een goede prestatie neer te zetten let ik zeker goed op mijn voeding. Ik eet zeer gevarieerd, zonder de "slechte", verzadigde vetten, en toen ik nog
in Nederland woonde probeerde ik zoveel mogelijk eko-producten te gebruiken.  Ik hoop dat eko-producten wel iets toegankelijker worden voor meer mensen, dat mag best meer gepromoot worden.'
'Er zijn altijd veranderingen in mijn eetpatroon maar de kern blijft
hetzelfde. Ik eet veel koolhydraten, fruit en groenten. En natuurlijk probeer ik essentiële stoffen die in vlees zitten te compenseren. Verder probeer ik veel water te drinken. En ik kan niet zonder chocolade (lacht).'
'Mijn hoop voor een mooiere wereld is dat zoveel mogelijk mensen gaan denken over wat ze nuttigen en hoe ze leven!'28-12-2011 14.01


Inloggen

Ontvang de nieuwsbrief, lekkere recepten, online magazine en altijd het laatste nieuws.

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten?

Uitschrijven voor de nieuwsbrief


 

De Dikke en Dunne Vegetarier

De dikke vegetarier en de dunne vegetarier samen verkrijgbaar in de webshop

De dikke vegetariër en De dunne vegetariër.
Klik hier om naar de webshop te gaan.
 

Ook nog beschikbaar

Vegeterranean

Vegeterranean € 34,95.
Krijg nu via de Agis Vegapolis het aankoopbedrag terug.
Klik hier om naar de webshop te gaan.
 

©2013 deVegetariër.nl - Disclaimer - Uitschrijven nieuwsbrief ontwikkeld door Dream IT