Terug naar het nieuwsoverzicht

Zero Plastic Week roept op tot actie tegen plastic soepZero Plastic Week wil consumenten ertoe aanzetten een week lang geen nieuw plastic kopen. Zo’n 5 miljoen ton plastic verdwijnt per jaar in de oceaan. Plastic vergaat nauwelijks, maar valt uiteen in steeds kleinere stukken. Zo zijn er delen van de oceaan die 10x meer plastic deeltjes bevatten dan plankton.


Door te “plastic vasten” kan iedere consument zelf iets doen om de plastic soep niet nog groter te maken. Want hoe minder plastic je koopt, des te minder afval in onze oceaan terecht komt.
 Per jaar wordt er 250 miljoen ton plastic geproduceerd: een economische aandrijver dus. En een die ons leven beïnvloedt: plastic kent vele nuttige, maar ook nutteloze toepassingen, zoals aanzienlijke hoeveelheden tasjes en verpakkingen. “Helaas belandt een hoop van dit plastic in ons milieu, zo’n 5 miljoen ton plastic verdwijnt per jaar in de oceaan. Plastic vergaat nauwelijks, maar valt uiteen in steeds kleinere stukken. Zo zijn er delen van de oceaan die 10x meer plastic deeltjes bevatten dan plankton. De kans dat een vis plastic binnen krijgt is groter dan de kans dat-ie plankton eet. En mensen eten weer vis.” vertelt Vera Aarden, een van de initiatiefnemers. Volgens de United Nations Environment Programme (UNEP) sterven elk jaar 100.000 zeezoogdieren en minstens een miljoen zeevogels door deze vervuiling.
 
Om de campagne dichterbij de deelnemers te brengen, wordt informatie uitgewisseld via Facebook en Twitter. Deelnemers zullen alternatieven moeten vinden voor zaken als in plastic verpakte groente en plastic tasjes. “Zo’n kort experiment maakt dat je wordt geconfronteerd met de enorme berg plastic die je in een luttele week weggooit”,  aldus Vera Aarden, een van de initiatiefnemers.

Voor meer informatie kijk op de website: www.zeroplasticweek.org of de facebook event-pagina.
Oproep om eventueel bij persbericht te plaatsen:

10-06-2014 10.00


Inloggen

Ontvang de nieuwsbrief, lekkere recepten, online magazine en altijd het laatste nieuws.

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten?

Uitschrijven voor de nieuwsbrief


 

De Dikke en Dunne Vegetarier

De dikke vegetarier en de dunne vegetarier samen verkrijgbaar in de webshop

De dikke vegetariër en De dunne vegetariër.
Klik hier om naar de webshop te gaan.
 

Ook nog beschikbaar

Vegeterranean

Vegeterranean € 34,95.
Krijg nu via de Agis Vegapolis het aankoopbedrag terug.
Klik hier om naar de webshop te gaan.
 

©2013 deVegetariër.nl - Disclaimer - Uitschrijven nieuwsbrief ontwikkeld door Dream IT