De Vegetarier.nl - Puur Plantaardig

Puur Plantaardige raw food gazpacho

Ingredienten:
twee sinaasappels
1/2 kleine citroen
1/2 komkommer
2 lente-uitjes
8 kleine trostomaten
250 g verse spinazie
3 el verse oregano
3 el verse tijmblaadjes
1 teen knoflook uit de knijper
scheutje chili-olie
6 el olijfolie extra vergine
1 tl komijnpoeder
1-2 tl kurkuma
kruidenzout en 4-seizoenpeper, naar wens



Deze gazpacho uit ons boek Puur Plantaardig is supersnel klaar. Volgens de raw food gedachte zou je zo’n groen ‘soepje’ eigenlijk iedere dag met de lunch moeten eten. Gebruik als het even kan verse kruiden uit de vensterbank of de tuin, die zijn nog net even malser dan als je ze in een zakje koopt. Gezond en snel: we zijn er dol op, vandaar dat we in Puur Plantaardig nog twee gazpacho-recepten hebben staan.

Voor 4 personen
Tijd: 5 minuten

Pers de sinaasappels en de citroen uit, snijd de komkommer in blokjes, de lente-ui in stukken en de tomaten door de helft. Pureer met de andere ingrediënten en 1 glas koud water tot een gladde soep. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.



Dit recept komt uit Antoinette Hertsenberg's en Jacinta Bokma's nieuwe boek Puur Plantaardig. Gourmand World Cookbook Award winnaar voor Beste Vegetarische Kookboek van Nederland.
Bestel 'm hier!
 
Van een happy haantjes-omelet bij het ontbijt tot klassieke brownies voor bij de thee.
* feestelijke hoofdgerechten voor doordeweekse dagen
* recepten voor vrienden en feestjes
Lekker snelle, lekker makkelijke, lekker gezónde recepten.






24 reacties

 Emma Nissen op 16 september 2011 om 13:41
Heb Puur Plantaardig al doorgebladerd: wat zíet het er lekker en uitnodigend uit! Krijg helemaal zin om te gaan koken. Best heel persoonlijk geschreven ook; maar ja, ik ben familie ;-) Van een vriendin had ik nog dit mooie plaatje liggen. Geen idee of dille er in ook lekker is, maar zo'n takje in het glas doet het wel feestelijk.


 Jacinta op 17 september 2011 om 22:05
Voor meisjes die de rode peperbesjes in m'n soepjes te 'pica' vinden, voor Bloeme en alle andere kinderen die gruwelen van groen: Soep met een rietje! Was in een paar minuten weg :-)


 Katja Duyves op 7 maart 2012 om 14:43
Topsoepie! Geserveerd in glaasjes op een feestje. Met verse basilicum en gele paprika. Jullie boek is geweldig, ik kook er vaak uit (ook veel doordeweeks trouwens). Dank.


 Mascha Smeets op 22 maart 2012 om 11:55
Googelde dit mooie plaatje met boragebloemetjes in een bolletje ijs. Dé manier om de lente te vieren, toch?


 Daan73 op 13 april 2012 om 22:36
Top boek! Al veel uit gemaakt


 Jacinta op 22 april 2012 om 23:35
Bill Clinton legt uit waarom hij de Puur Plantaardig lifestyle aanhangt: hoe hij 40 kilo afviel en zijn cholesterol verlaagde puur met voeding.

 Nathalie Riemersma op 5 mei 2012 om 15:16
Echt leuk filmpje over de Puur Plantaardig lifestyle: zo viel Boele Ytsma snel af en blijft hij fit!

 Florian Visser op 9 mei 2012 om 23:32
En dit filmpje is ook een must sea. Ytsma heeft het hier over The China Study. Zeer interessante informatie over de rol van dierlijke vetten en eiwitten op onze gezondheid.

 redactie op 23 mei 2012 om 13:07
Jessica van Norden ‏@Tessalovingreen twitterde ons deze heerlijke foto van een knisperverse groene salade met ‘natuurlijk de gazpacho van ‪#PuurPlantaardig‬!’ Nice pic!


 Martje op 31 mei 2012 om 23:35
Interessante nieuwe blog over dat zuivelmelk niet moet en dat je beter plantaardig kunt eten. het advies van de PCRM (vereniging van Amerikaanse artsen) Physicians Committee for Responsible Medicine: Haal calcium uit groene groenten, bonen en verrijkte voeding. Dierlijke proteïne - in vis, gevogelte, rood vlees, eieren, en zuivelprodukten - heeft de neiging calcium te lekken uit de beenderen en moedigt verwijdering via de urine aan. Plantaardige eiwitten - in bonen, granen en groenten - lijken dit effect niet te hebben. Check hier: http://users.telenet.be/myprojects/gezondevoeding/gezondheid/beenderen.html
Ik blijf in ieder geval regelmatig jullie puur plantaardig raw food sapje drinken!


 redactie op 30 juni 2012 om 21:21
De 'Succes met (kookboek) Puur Plantaardig koken'-workshop op het grootste vegetarische festival van NL ging top: enthousiaste deelnemers, strakke organisatie en vooral heel veel gezelligheid. Astrid Mirka twitterde 'the making off' de raw food gazpacho. Drie groepen, drie heerlijke, ieder net even andere soepjes. Leuk: de pittige sesam-peperoni olie in één van de soepjes.


 Daphne de Wit op 19 juli 2012 om 16:15
Héérlijke soep! Had laatst variatie gemaakt met twee glazen tomatensap (uit pak) en verder alle ingrediënten behalve de spinazie. Bleef qua smaak goed overeind.



 Robert-Jan op 1 augustus 2012 om 13:32
Oeh, toppertje weer uit Puur Plantaardig, m'n favoriete boek. Mijn variatie: met veel verse koriander en eventueel versieren met granaatappelpitjes. Nooit gedacht dat ik nog 'es zoveel zou gaan koken ;-)


 Jacinta op 29 oktober 2012 om 09:58
Op de fijne blog http://kookgirls.wordpress.com/ staat ook m'n raw food gazpacho beschreven (met deze leuke foto). Om aan m'n dagelijkse 300 gram groente te komen maak ik 'm vaak als lunch in een eenvoudige versie met alleen de spinazie en goji-bessen plus lijnzaad. Tip: in koude herfstige en winterse tijden houd ik deze groene power-smoothie op kamertemperatuur.


 Steffie Bol op 27 november 2012 om 21:34
Gezien op de blog van Tessa Loving Green, deze foto. Ik ontbijt vaak met deze ‘smoothie’, maar misschien ben ik wel een diehard. Ik voel me er in ieder geval heerlijk onder. Ben helemaal geïnspireerd door de recepten uit Puur Plantaardig!


 Thomas de Vries op 29 december 2012 om 23:58
Soep gewoon warm serveren!


 Daan73 op 19 mei 2013 om 12:52
Gazpacho met watermeloen: leuk dat er ook een snelle variant in De Snelle Vegetariër staat! Met veel verse tomaat (instant zomer!)


 VanO op 29 juni 2013 om 11:59
Mijn allereerste (groene) smoothie! Gemaakt met wat ik in huis had... Spinazie, kiwi, dadels, rauwe amandelen, honing, agavesiroop (om het iets zoeter te maken) rijstemelk en water. Wel alles bio. Ik koop altijd zoveel mogelijk biologisch. Smaakt zoveel lekkerder! Vooral groenten en fruit. Wat is dit een super ontbijt!! Heerlijk! Ik ga er in de toekomst nog heel veel maken in zoveel mogelijk variaties...yummie!,


 VanO op 1 juli 2013 om 13:08
Waarom ben ik hier nooit eerder aan begonnen??? Super lekker, gezond, makkelijk...ook om restjes op te maken... Deze smoothie gemaakt met wortelen, banaan, sinaasappel, gedroogde abrikozen en een beetje rijstemelk (maar meer water). Ik had ook nog een 1/2 citroen, dus er ook doorheen ...Vind het te zuur? Kan je er nog wat agavesiroop door mengen. Dit is echt gezond genieten ;-)) !!





 Fred8 op 11 juli 2013 om 14:15
Tijd voor weer zo'n ultra lekkere smoothie/koud soepje uit kookboek Puur Plantaardig. Nu alleen het weer nog wat mooier :-)


 Jacinta op 29 juli 2013 om 11:40
Krijg net de uitnodiging binnen van nieuwe geweldige club die oude ambachten met puur eten combineert: http://simplyslow.nl Vanaf 12 augustus online!


 Mascha Smeets op 31 juli 2013 om 17:24
Ik maak veel de (groene) smoothies uit Jacinta's nieuwe kookboek De Snelle Vegetariër. En altijd zoals zij aanraadt met paar eetlepels gebroken lijnzaad. Kom ik op youtube dit filmpje tegen!

 Jacinta op 19 augustus 2013 om 11:28
Geweldig leuk kindertheater met voorstellingen over duurzaam leven en eten voor een mooiere wereld: Poespas Posse. Laat ze een voorstelling geven op de school van je kinderen! Check hun website, Babette Elise: http://www.poespasposse.nl/

 VanO op 6 september 2013 om 11:53
Ik heb een smoothie/gazpacho gemaakt van de Tuinerwten met Munt uit de Snelle Vegetariër. Na de laatste dagen erg veel brood gegeten te hebben in hotels. Snak ik naar een groene smoothie! Maar gisteren de laatste spinazie opgegeten...en verder niks geen groente en fruit in huis! Dit was de oplossing! Ik heb er lijnzaad bij gedaan (ipv peper) en drinken maar! Heerlijk fris! Nu boodschappen doen...;-))


Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of hier om u in te schrijven


Inloggen

Registreer je Nu. Het is gratis -en dat blijft het!

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten?

Uitschrijven voor de nieuwsbrief


Laatste reacties van leden

Cannellinibonen met artisjokken en cavatelli
HenkVlaming op 20 januari 2017 om 16:30
canellinibonen met artisjokken en cavatelli ???? recept niet te vinden. alleen de titel.
lees meer  
Tempeh bacon
gerjo01 op 28 juni 2016 om 10:08
Colgin liquid smoke is ook online te koop bij Shop America in twee varianten namelijk Mesquite en Hickory voor €5,29 per flesje:...
lees meer  
Kerst feest-dossier 2015: meer dan 60 recepten!
Gijs de Groot op 22 december 2015 om 14:35
Heb de Lekker Vegetarisch Verwenbox ontvangen. Die receptenkaarten vind ik een vondst. Topper van De Snelle Vegetariër schrijfster Jacinta Bokma....
lees meer  
De-kool-zonder-de-geit-maar-met-amandelen
Kieke op 14 oktober 2015 om 13:24
Wat voor amandelen adviseer je hier: Rauw? Gerookt?
lees meer  
Tofoepannenkoeken met romige vulling
redactie op 12 april 2015 om 13:30
Wat vervelend! Misschien heb je de ricotta door het beslag gemengd? We hebben het recept nu zo aangepast dat je die wel apart maakt. En verder hebben...
lees meer  

de dikke vegetariër


de dunne vegetariër

Soep!
6 recepten
Aan Tafel!
26 recepten
Sla!
8 recepten
Erbij
11 recepten
Wie zoet is ...
6 recepten

de snelle vegetariër


De Vegetarier.nl


©2013 deVegetariër.nl - Disclaimer - Uitschrijven nieuwsbrief ontwikkeld door Dream IT